Atlas vann enkelt över håglöst SIF

Atlas stoppade resolut SIF; den här gången är det Niklas Sillman som stöter på patrull i form av Milos Maksimovic. Bild: Thomas Sundström

Vandalaget Atlas tog en klar bortaseger över ett för dagen både håglöst och decimerat Sjundeå IF i handbollens FM-liga på lördagen. Efter Atlas seger med 31–16 (20–7) står det klart att Atlas och HIFK i den sista omgången gör upp om platserna fyra och fem, medan SIF kämpar om den sjätte platsen tillsammans med BK-46.

Sjundeå IF–Atlas 16–31 (7–20)

FM-ligans grundserie avslutas på onsdag. SIF hade med en seger mot Atlas ännu på allvar utmanat Vandalaget om den femte platsen, men det var man inte speciellt nära att lyckas med. Efter en jämn start kunde Atlas i god tid före paus avgöra matchen.

Halvtidsledningen med 20–8 talar sitt tydliga språk. I andra halvlek ökade Atlas på till 31–16 efter en mycket ensidig drabbning.

SIF var nu blekt och till det bidrog att man saknade en rad viktig spelare. Oliver Helander och Vincent Voutilainen är båda skadade, medan Jan Hagman var på bortamatch med damlandslaget och Patrik Grönberg på arbetsresa.

– Alla visste vad förutsättningarna var i dag, men trots det var det en svag match av oss. Vi gav upp väldigt enkelt och det finns nog inte så mycket att säga om den här matchen, sade SIF-tränaren Kaj Hagman.

Atlas bättrar på

Samtidigt skall inget tas bort från Atlas. Främlingslegionen från Vanda har inte haft den lättaste av säsonger, men verkar lagom till slutspelet hitta formen.

– Det har gått långsammare än vad jag hoppats på, men vi är på rätt väg med små försiktiga steg. SIF var decimerat i dag, men jag tycker ändå att vi gjorde en ganska bra match, sade Atlas tränare Mikael Källman.

Samtidigt betyder segern att Atlas nu har chans att bli fyra i grundserien. Till det behövs en hemmaseger över HIFK i den sista omgången. Extra intressant eftersom just dessa två lag oberoende kommer att mötas i kvartsfinalerna.

Tabellsjuan SIF i sin tur kan ännu stiga till en sjätte plats. Till det krävs en seger i Riihimäki över Dynamo på onsdag kväll, samtidigt som Cocks vinner över BK-46 i Karis.

Sjundeå IF: Ian Martin 2+3, Theo Westerlund 3, Albert Rehnberg 3, Christopher Rönnberg 1, Albin Järvinen 1, Atte Marjamäki 1, Vidar Cabell 1, Taavi Tibar 1.

Atlas: Sebastian Säkkinen 6, Jani Kivinen 5, Milan Filic 5, Erkka Näntö 4, Srdjan Maletic 4, Nikko Kinos 3, Mirza Mimic 2, Aleksandar Janicijevic 2.

Mer läsning