Artisten Jannike gjorde en internationell Corona-musikvideo med sina vänner - se den här!

Spontant. Jannike Sandström har släppt en ny låt och musikvideo för att bjuda på något positivt i det rådande läget. Bild: Pressbild

Artisten Jannike Sandström, som sommarbor på Skåldö i Ekenäs skärgård, och hennes sambo nöjesproducenten Niklas Rosström fick en idé under valborgshelgen och nu har drömprojektet blivit verklighet.

Det blev en helt ny specialskriven låt med tillhörande video som skiljer sig från det mesta man sett på digitala plattformer tidigare.

– Man måste bara tro att allt är möjligt så går det vägen, säger Jannike Sandström.

Videon kan du se här:

Frustrationen över världsläget gjorde att paret Sandström och Rosström ville bidra med "någonting utöver det vanliga". Rosström tog kontakt med många av sina internationella musikerkontakter och så var bollen satt rullning.

– Vi befinner oss i ett läge då mänsklig förståelse för varandra och gemenskap är på en helt ny ödmjuk nivå, säger Niklas som haft hand om den koordinerande delen av projektet.

Totalspontanitet är bäst

De tog först kontakt med sin kompis Henri Växby i London och bad honom skriva en text som skulle handla om alla människor som på något sätt har sin egen historia i den tid vi nu lever i, därav So Many People, So Many Stories som låten fick heta.

Sedan fick musiker från olika delar av världen skicka in sina stämmor med en tillhörande hemmavideo till musikproducenten Janne Hyötys studio i Vasa där musiken slutligen formades och mixades.

Videon föreställer en vägg, lite som livet i allmänhet där alla våra personliga tavlor hänger. Videon färgas också med en del symboliska bilder av människor och natur. 

– Vi märkte tidigt att när man gör någonting enbart på känsla och med en totalspontanitet så blir det bäst, säger Jannike Sandström. 

Tunga namn

Bland de medverkande musikerna kan nämnas trummisen Ralph Salmins och arrangören och trumpetisten Steve Sidwell som båda jobbat med många namnkunniga världsartister. Jörgen Ingeström från Tomas Ledins band och Jessica Marberger är också med i produktionen.

Från Finland medverkar bland andra Ingrid Riutamaa från Lahti Sinfonietta, Tuukka Aitoaho och Janne Hyöty.

- Vi ville ge ut denna låt samma dag som Finland öppnar upp, måndagen den 1 juni.

Då släpptes den på digitala plattformar. Videon publicerades på Youtube i dag kliockan 14.00.

Mer läsning