Ärevarvet körde i gång

Årets upplaga av insamlingskampanjen Ärevarvet har kommit i gång. Både i Hangö och Sjundeå har man klarat av sina evenemang.

Ärevarvet ordnades av HIK friidrott förra veckans torsdag med 96 deltagare. Den insamlade summan är cirka 5 200 euro.

Stämningen var god, musiken sköttes av Tuomo Kavander, Linda Sandblom drog uppvärmningen och Maria Repo fungerade som speaker. Dessutom fanns många andra funktionärer på plats på Rukki arena.

Flest varv, 25 stycken, löptes av Marika, Nea och Elmo Pulliainen. Av herrarna löpte Mikael Kangas flest med 20.

De som hade samlat minst åtta sponsorer fick medalj. Dessa var Jonna Berghem, Niklas Westerholm, Teemu Tuohimaa, Neela Hietaharju, Kira Jansson, Kevin Eskelin, Eric Eskelin, Benjamin Nyman och Adrian Nyman.

Från HIK friidrott riktades ett tack till alla sponsorer, deltagare och funktionärer.

Bra resultat

Samma kväll gjorde man upp i Sjundeå. Där blev summan 20 050 euro.

– Det är vi nöjda med, det är vår näst bästa summa genom tiderna så det var riktigt bra, säger Henrik Fröberg från Sjundeå IF.

Fröberg var nu bästa insamlare med sina 5 085 euro. Eva Österlund bokfördes för 3 683 euro och Tobias Söderholm för 875 euro.

– Vi är väldigt tacksamma och glada för alla som ställde upp, både som deltagare och sponsorer. Om man ännu vill bidra är det helt möjligt, säger Fröberg.

Längst av alla, 33 varv löpte Mika Malassu som ju till vardags spelar handboll för Sjundeå IF:s herrar i FM-ligan. Eva Österlund hann med 31 varv och Kaj Söderholm med 30.

– Handbollen var överlag välrepresenterad, inte minst genom herrlaget som ställde upp med en stor trupp. Det är ju roligt, för vi är ju alla i samma förening.

– Totalt hade vi ett 100-tal deltagare och det är en bra siffra. Förstås kan man alltid hoppas på ett ännu större deltagarantal, men det här var också bra, säger Fröberg.