Ärevarvet kör i gång

Klassiker. Det är dags för Ärevarvet igen. Bild: VN-arkiv/Thomas Sundström

Friidrottsförbundets klassiska insamlingskampanj Ärevarvet inleds för det nyländsk-åboländska distriktet nästa vecka. Målsättningen för distriktet är 100 00 euro.

– I fjol nådde vi nästan 104 000 euro, så vi siktar på ungefär samma nivå i år. Jag tror nog att vi skall ha alla chanser, men vi får ju se hur det går, säger Hilding Wikner som är NÅID Friidrotts ärevarvschef.

Totat deltar 15 av distriktets föreningar, vilket är något mindre än i fjol. De första arrangemangen – bland annat HIK:s i Hangö och Starts i Virkby – är redan på måndag. IF Raseborg satsar i vanlig ordning stort med två evenemang nästa vecka, i Karis på tisdag och i Ekenäs på torsdag.

– Där har man målet 30 000 och man brukar nå sina mål, säger Wikner.

De flesta av föreningarna har sina arrangemang i maj och juni. Sjundeå IF väljer dock att ha sitt Ärevarv så sent som den 19 september.

– Tidigare var det ju väldigt styrt när man fick ha Ärevarvet, men nu är det mera fritt. SIF valde den här lösningen så att man inte skulle krocka med handbollssäsongen och det kan vara het rätt tänkt, säger Hilding Wikner.

Ärevarvet arrangeras för 38 gången i år. I fjol var NÅID Friidrott nästbästa distrikt i insamlingen efter ÖID.

20.5 Hangö IK

20.5 Virkby Start Virkby

21.5. IF Raseborg (Karis)

23.5 IF Raseborg (Ekenäs)

23.5. Skogby IK (Ekenäs)

28.5. Kyrkslätt IF

5.6 IF Bromarf-Pojkarna

6.6 Tenala IF

19.9 Sjundeå IF

Mer läsning