Äntligen seger för BK-46

Gerson Lima höll nollan för BK. Bild: Privat

Efter sju segerlösa matcher, blev det äntligen seger för Karislaget BK-46 i fotbollens division 2. I onsdagens hemmamatch mot tabelljumbon HJS Akatemia från Tavastehus, gjorde BK sin plikt och vann med klara 3-0 (2-0)

En förlust skulle ha varit närmast katastrofal för BK, mot ett HJS som var ett av de sämsta lag som någonsin besökt Karis i division 2. Poängen var ytterst välkomna för BK, men spelet var allt annat än bra. Framåt har laget svårt att skapa något systematiskt och effektivt, i stället blir det alltför chansartat och statiskt.

Lyckosam start

BK fick en riktig drömstart på matchen för redan i 3:e minuten blev det 1-0. Johannes Saarinen och Mergim Bushi stod för förarbetet och det var Egzon Avdi som från närhåll kunde skjuta in bollen med ett distinkt skott.

Spelet jämnade ut sig och böljade fram och tillbaka, men efter 32 minuters spel kom det förlösande 2-0 målet. Gästernas målvakt Eero Viljanen famlade Teemu Lammis inlägg rakt i fötterna på Markus Broman som enkelt kunde fösa in bollen.

I andra halvleken väntade man sig en rejäl anstormning av BK då man fick vinden i ryggen, men det var i stället HJS som fick grepp om spelet. BK förlorade många närkamper på mittfältet och det var också si och så med viljan att springa hemåt.

Slutresultatet 3-0 spikade Italo i 83:e minuten då han sköt in bollen via ribban efter att Saarinen skarvat Bushis långa inkast. Det var Italos första mål i BK-tröjan och det syntes verkligen att han var lättad.

Gerson Lima utmärkt

Portugisiske målvakten Gerson Lima gjorde nu sin hemmadebut i BK och var matchens bästa spelare. Några riktigt svåra konsträddningar behövde han inte stå för, men allt han gjorde, var med stor säkerhet och stabilitet och det är precis vad BK behöver:

– Vi gick in för att hålla nollan, för redan det är ju en halv seger. Det var min första hemmamatch och jag ville verkligen visa publiken vad jag går för. Jag är nöjd med min egen insats, med tanke på att jag inte känner utespelarna speciellt bra och de å andra sidan inte känner mig heller.

– Jag vet att BK:s resultat inte varit bra hittills, men jag ser en kapacitet i laget. Vi vet nog alla, att vi kan betydligt bättre än vad tabellplaceringen visar. Bara jag blir samspelt med de övriga, lovar jag ännu bättre takter, analyserar 22-årige Gerson Lima.

Av de övriga utmärkte sig åter en gång mittbacken Lucas Mondino med sitt lugn och högerbacken Otto Hirvonen med en utmärkt arbetsinsats.

Framåt har laget det som allra svårast just nu. Faraz Ahadi gjorde sin bästa insats hittills och Italo sitt första mål, så det finns hopp om bättre tider.

Hos HJS ska det hända mycket för att laget ska undvika degradering. Överlägsen etta i laget var vänsterfotade mittbacken Markus Joenmäki.

BK-46–HJS Akatemia 3-0 (2-0)

BK-46: Gerson Lima; Otto Hirvonen, Lucas Mondino, Tyler David, Teemu Lammi; Johannes Saarinen, Sunday Okodugha, Faraz Ahadi (87. Stephen Obeng), Markus Broman (39. Markus Broman), Mergim Bushi; Egzon Avdi (78. Vili Helenius)