Anställd misstänks ha förskingrat bankens pengar

Polisinrättningen i Västra Nyland misstänker att en av Sparbankens anställda har förskingrat pengar. Bild: Pixabay/SPT

Polisen misstänker att en bankanställd i västra Nyland har fifflat med kassarapporter och fick tillgång till 350 000 euro. Fallet har gått till åtalsprövning.

Polisinrättningen i Västra Nyland har blivit klar med en förundersökning som handlar om ekonomisk brottslighet. Polisen misstänker att en anställd har förskingrat pengar av Sparbanken.

– Personen förskingrade små summor under flera års tid av en bank i västra Nyland, säger kriminalkommissarie Merja Laitinen-Jaakkola.

Polisen vill inte gå ut med den exakta orten där brotten inträffade. Banken upptäckte förskingringen i sin interna övervakning under hösten 2018. Enligt polisen har bankens kunder inte lidit någon ekonomisk skada av förskingringen.

Den anställda ska enligt polisen ha förfalskat kassarapporter och förskingrat pengar för totalt 350 000 euro. Den anställda har medgett brotten för polisen.

Personen misstänks för grov förskingring och grov förfalskning. Fallet har gått vidare till åtalsprövning.

Enligt tidningen Länsi-Uusimaa har de misstänkta brotten skett på ett av Västra Nylands Sparbanks kontor. VD Jukka Suominen bekräfter detta till tidningen, men vill dock inte säga vilket kontor det handlar om.

– Personen arbetar inte mera för oss. Vi vill dock inte stämpla oskyldiga människor genom att ge för mycket detaljer, säger han till Länsi-Uuismaa.

Banken har kontor bland annat i Lojo, Kyrkslätt och Högfors.

Mer läsning