Anita Westerholm leder Svensk Ungdom i Raseborg

Bild:

Svensk Ungdom i Raseborg höll årsmöte söndagen 5 mars och mötet valde enhälligt Anita Westerholm till ny ordförande för styrelsen. Westerholm är från Ekenäs och är 22 år gammal.

Hon studerar juridik vid Helsingfors universitet och ekonomi vid Svenska Handelshögskolan. Westerholm har varit aktiv i lokalavdelningen i Raseborg i många år, bland annat som ordförande 2013-2015. Hon är också kretsstyrelsemedlem i Svensk Ungdom i Nyland.

Westerholm är glad över förtroendet och är ivrig inför det kommande verksamhetsåret, som till en början kommer att präglas av kommunalval och kampanj.

– Nu är det full fokus på att göra kampanj och vinna valet som gäller. Vi har 11 stycken unga kandidater under 30 uppställda i Raseborg, vilket är en klar ökning sedan förra valet. Det visar tydligt att det politiska engagemanget hos unga i Raseborg är starkt, säger Westerholm.

Westerholm kandiderar själv i vårens kommunalval i Raseborg för första gången.

Övriga invalda i styrelsen är Andreas Hindrén (vice ordförande), Emilia Jansson, Jenny Bergholm, Tina Nykänen-Lindqvist, Ville Berglund, Ann-Katrin Bender (suppleant), Filip Björklöf (suppleant) och Tor-Erik Stolpe (suppleant).

Anita Westerholm efterträder tidigare ordförande Sara Vanin.

Mer läsning