Andra förlusten i rad för Sun City

Mikael Kangas sparkar iväg bollen och ännu i det här skedet såg det bra ut. Men Sun City kom inte i gång innan det var för sent och föll med klara siffror i Nokia. Bild: Wille Niemi

Säsongen har igen börjat knackigt för Hangölaget i division 2 i amerikansk fotboll. Ny bortaförlust efter 27–14 (6–0) i Nokia.

Inledningen på säsongen 2016 känns på många vis som fjolårets inledning. Också då började laget med två förluster i en serie som förutspåddes att bli oerhört jämn. Den gången vände Hangölaget på steken så att laget tog sig vidare till semifinal, men klarar man av att upprepa den bragden?

– Vi kom helt enkelt inte igång förrän det redan var för sent. I början hade vi några bra anfall, men fumlade eller kastade bollen åt motståndaren då det gällde. Bollen liksom brände i händerna på oss, säger Sun Citys tränare Tony Andersson som fick se sitt lag ligga under med 21–0 innan man lyckades spräcka nollan.

För sent

I den tredje kvarten sprang quarterbacken Eino Matikainen själv in bollen för en touchdown och Joakim Backman sparkade in en extrapoäng. Den lilla gnista hopp som tänts efter touchdownen blev dock snabbt en enda stor besvikelse.

– Men avsparken efter den touchdownen kom Ghosthunters åt att returnera ända i mål, så de utökade igen sin ledning till 27–7 med dryga fem minuter kvar, berättar Andersson.

Klockan kom helt enkelt emot och resan hem blev med ens minst dubbelt så lång. Att Matikainen med ett kastspel ännu hittade sin favoritytter sedan många år tillbaka, Iiro Santala och laget reducerade till 27–14 efter ännu en spark av Backman var en klen tröst.

– Det känns svårt att hitta något positivt efter en match som den här, men kanske då att vi nog kan ta igen ett litet underläge på slutet. Men 21 poäng är på tok för mycket att spurta i kapp, avrundar Andersson.

Hemma nästa

Sin följande match spelar Sun City hemma nästa lördag mot East City Giants från Helsingfors som inledde sin säsong med en knapp förlust mot Bears från Björneborg med 8–13. Matchen på Rukki Arena börjar klockan 14.00.

Efter två omgångar leder Bears som vunnit sina båda matcher medan Sun City är det enda laget som förlorat två gånger den här säsongen.

Mer läsning