Alexander von Numers förstärker Sjundeå IF

Ny skjorta. Alexander von Numers representerar nu SIF. Bild: SIF

Sjundeå IF har klart med en ny spelare. Skytten Alexander von Numers lämnar nu Grankulla IFK för spel i SIF.

SIF har jagat en tvåvägsspelare som i anfallet är skytt på nio meter och hittade det i form av högerhänta Alexander von Numers. Parterna har kommit överens om villkoren för spel i Sjundeå IF säsongen 2018-19.

von Numers är i första hand vänsterback, men kan också spela de på övriga backpositionerna. Med sina 193 cm tillför han också längd till försvaret.

– Mina bästa kvalitéer ligger nog i skottstyrkan och försvarsarbetet, säger von Numers till SIF.

Från Grankulla

Alexander von Numers, född 1994, är uppvuxen i Grankulla och handbollsfostrad av GrIFK. Det är också den klubb han alltid respresenterat, bortsett från 2013-16 då han var i HIFK.

Nu går du dock vidare till Sjundeå IF, varför det?

– En viktig orsak var tränarduon Teddy Nordling-Marcus Sjöstedt, som jag tror kan utveckla mig som spelare både i försvars- och anfallsspelet.

– Även de praktiska arrangemangen kring nästa år gör att tiden för klubbytet är lämpligt, säger Alexander von Numers som under sommaren hoppas få börja med sin värnplikt.

Välbekant lag

Samtidigt kommer von Numers till en bekant klubb. Som spelare han och GrIFK mött SIF flera gånger – matcherna har ofta varit täta och jämna.

– Handbollsfinland är rätt litet, så jag känner ju en del av spelarna i laget. SIF brukar få fram duktiga spelare ur de egna leden och förstärker enligt behov. Jag har en bild av en ambitiös klubb, säger von Numers.

Ett av von Numers bästa handbollsminnen härstammar också från matcherna mot SIF. År 2017 tog GrIFK hem bronset efter en duell med just SIF.

– Sedan har Jag har också många fina minnen från åren med P94-landslaget. Det kulminerade i att vi kunde kvalificera oss för EM i Österrike i juli 2012, säger von Numers som också spelat sex herrlandskamper.

Ny utmaning

I SIF lär von Numers få en stor roll. Managern Niclas Karsson är också nöjd:

– Det är precis den spelartyp vi söker, också som person är han mycket trevlig och kommer att smälta in perfekt i laget. Nästa års lag börjar ta form, vi söker ännu 2–3 spelare och har för avsikt att ha den slutgiltiga truppen spikad inom 3–4 veckor.

Också von Numers ser fram mot säsongen. Och visst finns det visioner om ännu mera i fortsättningen.

– Inom handbollen vill jag fortsätta utvecklas och visst kunde det vara intressant att någon gång pröva på spel utomlands.