Aktivare spelstil gör Knights roligare att se

Om ungefär en månad börjar division 2-säsongen för FBC Raseborg Knights. Laget tränas av Christian Andersson som är tillbaka i laget efter att ha varit borta några säsonger.

Den 28 september inleds innebandysäsongen för FBC Raseborg Knights med en bortamatch mot AC HaKi. Innan det skall laget spela ett par träningsmatcher och finslipa de sista detaljerna i spelet. Och får man tro tränaren Christian Andersson så kommer Knights att spela snäppet annorlunda än tidigare.

– Vi strävar efter en aktivare spelstil. Det är roligare för spelarna att vara med i ett sådant lag, det är roligare för tränarna att träna ett sådant lag och det är roligare för publiken att se ett sådant lag.

Vet vad som väntar

Andersson presenterades som tränare i maj. Då hade Niklas Malm meddelat att han inte fortsätter och bekanta Andersson kallades in. För några år sedan var det Andersson som tränade Knights när laget tog sig till division 1-kval. Avancemang blev det däremot inte. Tränaren säger att han visste vad som väntade i Påminne och han tycker att den första tiden har varit bra.

– Vi har tränat bra även om det var lite skralt i början. För tillfället är vi aningen efter i vår tidtabell men nog skall det säkert ordna sig.

Knights har spelat ett par träningsmatcher och i helgen hade laget – utöver träningar – ett diskussionstillfälle. Andersson säger att man bland annat talade om målsättningarna med säsongen, även om han anser att det är för tidigt att göra det redan nu.

Den här säsongen finns det två olika division 2-serier, en högre och en lägre. Tack vare förra säsongens placering får Knights spela i den övre. Andersson tycker att förändringen är bra och han säger att det är viktigt att Knights får spela på den höga nivån.

– Tidigare år har de bästa lagen varit skickliga medan de sämsta egentligen inte har haft någonting att göra i division 2. Ändringen gör att serierna blir jämnare och nu får vi spela flera jämna matcher.

Överraskning

Under sommaren har Knights presenterat delar av den trupp som förhoppningsvis skall se till att laget klarar sig i serien. De senaste spelarna att presenteras var André Artzén och Henrik Himmelroos som hör till de återkommande namnen i Knights. Men bland annat har också Aki Korkiaksoki, Matias Loskin och Timo Ruokolainen valt att fortsätta.

Dessutom har Teemu Manninen och Rasmus Hellström återvänt till laget.

– Det som har överraskat mig är hur övertygande juniorerna har varit. De har kommit in i laget på ett bra sätt och kommer att få spela under säsongen. I deras fall kan man nästan räkna dem som nya spelare, säger Andersson.

"Tunn trupp"

Med det sagt anser Andersson ändå inte att truppen nödvändigtvis är spikad. Eventuellt kan det dyka upp nya spelare.

– Vi har en tunn trupp och jag skulle gärna se 1–2 nya spelare. Till exempel skulle det behövas någon på backsidan, ett rutinerat namn skulle vara bra.

Det återstår att se vilka spelare Knights mönstrar när serien börjar och det finns som sagt ännu tid att göra eventuella förändringar eller hitta någon förstärkning.

– På det stora hela har arbetet börjat bra. Jag vill dock ännu lyfta fram att de unga spelarna verkligen har överraskat oss, säger Christian Andersson.

FBC Raseborg Knights 2017/18

Målvakter: Teppo Toivola och Timo Ruokolainen.

Utespelare: Aki Korkiakoski, Aku Leino, André Artzén, Daniel Forsell, Henrik Himmelroos, Patrick Juntunen, Matias Loskin, Rasmus Hellström, Toni Ehrnrooth, Tomi Mettovaara, Teemu Manninen och Samuel Strebelle.