Ahokas och Blomroos vann i Västerby

Högklassig tävling. 144 deltagare tävlade i helgens frisbeegolftävling i Västerby. Bild: Jesper Sundström

Under veckoslutet ordnades en högklassig frisbeegolftävling i Västerby i Ekenäs. Segern i herrklassen gick till Ville Ahokas medan Henna Blomroos var bäst bland damerna.

Det var nu den första deltävlingen av fyra i årets upplaga av Prodigy Disc Pro Tour som avgjordes i Ekenäs. Tävlingen inleddes i lördags och det hela kulminerade ett dygn senare. Där var det alltså till slut Ville Ahokas som segrade i herrklassen. Janne Hirsimäki – som för övrigt kastade nytt banrekord med sina 51 kast i den tredje rundan – blev tvåa. Lassi Hakulinen tog hand om tredje platsen tack vare 167 kast.

Efter att alla tre rundor hade kastats stod både Hirsimäki och Ahokas på 162 kast och de kastade ytterligare tre korgar för att kora segraren.

I damklassen gick segern till Henna Blomroos som sammanlagt hade 185 kast på tre rundor. Eveliina Salonen blev tvåa och Anna-Sofia Haipus trea.

Det blev också en hemmaseger i Ekenäs när Björn Lindholm vann klassen herrar 60. Hans sammanlagda resultat blev 210 kast, vilket var ett bättre än tvåan Markku Tohnia.

I H40 vann Teemu Holappa och i motsvarande damklass gick segern till Kristiina Sylman, HaHy:s Kirsi Kaikkonen blev tvåa. Jouni Leskinen vann i H60.

Följande deltävling ordnas i Uleåborg.

Nöjd tävlingsledare

Christoffer Lindholm var tävlingsledare under veckoslutet och han var nöjd med hur det gick.

– Framför allt hade vi tur med vädret på lördagen, då blåste det inte alls. Inte var vädret dåligt på söndagen heller, men då blåste det en aning.

Han säger också att responsen var god bland deltagarna och att det mesta löpte på smärtfritt.

– Det enda negativa var egentligen att vi inte hade en liveuppdatering av resultaten under den första tävlingsdagen, men vi hade det under den andra.

Banan i Västerby har alltid varit populär bland besökarna och så var även fallet den här gången. Lindholm berättar också att EIF inte hade gjort några stora förändringar i samband med tävlingen.