Adlercreutz vill fortsätta som SFP:s vice ordförande

Riksdagsman Anders Adlercreutz från Kyrkslätt ställer upp för omval på posten som vice ordförande för SFP. Bild: Richard Nordgren/Arkiv

Riksdagsman Anders Adlercreutz från Kyrkslätt ställer upp för omval på posten som vice ordförande för Svenska folkpartiet. SFP:s partidag hålls den 10 juni.

– För den som trodde att denna regering hade en klar plan, en klar vision för framtiden, var halvtidsrian en stor besvikelse, säger Anders Adlercreutz, som ställer upp för omval som vice ordförande för SFP.

Han säger att halvtidsrian visade varför ett starkt SFP är viktigt.

– Där vi är på den politiska kartan finns ett stort tomrum. Finland behöver ett parti som SFP, ett parti som tror på marknadsekonomi och liberala värderingar. Som tror på jämlikhet och på det, att Finland inte vinner på att definiera sig så snävt som möjligt, säger Adlercreutz.

Kommunalvalet var på många sätt en framgång för SFP.

– Men vi ska inte nöja oss med det här. Vi ska aktivt nå ut till de väljare som kanske inte tidigare röstat på oss, men för vilka vi nu är ett klart alternativ. Det här är ett arbete jag själv vill fortsätta med. Därför ställer jag upp för omval och hoppas på fortsatt förtroende som vice ordförande för partiet.

Adlercreutz valdes till partiets vice ordförande på partidagen år 2016.