Adlercreutz vill fortsätta i SFP:s ledning

Ander Adlercreutz Bild: Ksf Media-arkiv

Då Svenska folkpartiet ordnar partidag i maj kommer partiets nuvarande vice ordförande, riksdagsledamot, Anders Adlercreutz, att ställa upp för omval för posten.

Det meddelar Anders Adlercreutz, partiets vice ordförande sedan 2016, i ett pressmeddelande.

– Jag ser det kommande året som en stor positiv utmaning för partiet. SFP har varit i opposition denna regeringsperiod, men partiets plats är i regeringen, skriver Kyrkslättsbon Adlercreutz.

Han sitter första perioden i riksdagen.

Han menar att politik handlar om idéer och engagemang. Han tror också att det finns potential för partiet att växa.

– Idéer har vi. Nu gäller det att engagera, att väcka intresse och bredda vårt stöd. Vi har mån att växa, och vi skall inte nöja oss med för lite. En stor del av finländarna ser SFP som ett språkparti. Visst, att värna om vår tvåspråkighet är en central del av vårt DNA. Men det är inte något som bara tillhör de svenskspråkiga, utan alla finländare.

Adlercreutz vision är att sudda ut motsättningar mellan stad och landsbygd.

– Vi måste också komma ifrån en konstgjord motsättning mellan stad och landsbygd, båda behövs i det Finland vi bygger. Vår diversitet är och skall vara vår styrka. Vi behöver alternativ till den politik som den nuvarande regeringen för. Finland behöver ett liberalt bildningsparti och en röst som talar för företagsamhet, jämställdhet, frisinne och tolerans. De är positiva värderingar som jag tror på. Det är också värderingar som jag vet att en stor del av finländarna omfattar.

SFP:s partidag ordnas i år i Uleåborg i slutet av maj.

Mer läsning