Permittera de ledande tjänstemännen

Permittera stadens ledande tjänstemän med start från Ragnar Lundqvist och hela den övriga kåren varannan månad.

08.09.2020 05:55
Mariann Rosendal talar med hundratals, om inte tusentals Raseborgares mun i sin insändare (VN 4.9) då hon berör social- och hälsovårdssektorns eller dess tjänstemäns agerande och fungerande i synnerhet och tillståndet för social- och hälsovården i allmänhet.
I samma tidning läser man om eventuella lösningar på staden urusla ekonomi och kommer med olika fantasifulla lösningar, vilka alla har gemensamt att sänka service- och välbefinnandenivån för i stort sett alla åldersgrupper i staden.
Nu finns det ett betydligt enklare sätt att spara för staden så att det över huvud taget inte alls märks bland invånarna. Permittera stadens ledande tjänstemän med start från Ragnar Lundqvist och hela den övriga kåren varannan månad. Inte en enda stadsbo blir lidande, ingen märker den uteblivna arbetsinsatsen, utom möjligen Ethel Storsjö när hon nästa gång får behålla sin färdtjänst (och hissen som hon förhoppningsvis får tillbaka) då ingen från den här kadern anser att hennes tillstånd skulle ha förbättras då hon nästa gång blivit två år äldre.
På samma gång kan skolungdomar erbjudas sommarjobb och stadens personal hålla sin julfest.
Jag är övertygad om att staden ekonomer med lätthet kan berätta hur snabbt man sparar de här två miljonerna, och som sagt, utan att någon stadsbo märker det på något sätt.

Kari Rosenlund,

Ingå

ANDRA LÄSER