Gabriel Garcia Xatarts hälsning till EIF:s fans: ”Förhoppningsvis kan vi vinna mycket”

”Det var väldigt enkelt att tacka ja”, säger Gabriel Garcia Xatart när han berättar om beslutet att igen bli EIF:s tränare. Han vill också EIF ska ha ett lag fansen kan vara stolta över.

Drygt fem år efter att EIF för första gången presenterade Gabriel Garcia Xatart som tränare återvänder spanjoren igen till Ekenäs.
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
22.11.2022 11:31 UPPDATERAD 22.11.2022 14:46
Den 22 december 2017 meddelade Ekenäs IF att 29-årige Gabriel Garcia Xatart var ny tränare för föreningens herrlag i division 1. På tisdag morgon, nästan fem år senare, stod det klart att spanjoren återvänder till EIF. Kontraktet gäller nästa säsong och innehåller en option för ytterligare ett år.
– Ekenäs är mitt andra hem och jag ville inte avsluta min karriär i Finland utan att träna EIF en gång till. Nu fick jag en chans att göra det och det var väldigt enkelt att tacka ja, säger han.
När VN når honom är han på semester i hemlandet i Spanien, men tanken är att han ska komma till Ekenäs efter nyår. Om det behövs utesluter han ändå inte att han kan vara på plats redan någon dag i december. Xatarts första sejour i Ekenäs slutade sommaren 2019 efter att han ett år tidigare hade lett EIF till en tredje plats i division 1 och semifinal i Finlands cup.