Balgarnsverk bringade in stor summa i Ekenäs - medlen kanaliseras till ukrainska barn i Raseborg

Den utställning med tillhörande försäljning av skapelser gjorda av balgarn som Fruntimmersföreningen i Ekenäs arrangerade i september bringade in en rätt ansenlig summa pengar, drygt 5 700 euro. Medlen kanaliseras nu till ukrainska barn i Raseborg, i praktiken till deras familjer.

Alla föremål såldes. Korgen har tillverkats av Karl von Smitten, kon av Isa Forsbäck och hatten av Annika Luther.
Niclas Erlin
18.11.2022 19:10
Det var i somras som fruntorna vände sig till konstutövare och andra med önskemålet att personerna formar föremål och alster av balgarn, ett material som föreningen levererade till dem som ställde upp. 50 skapelser tog form och de ställdes ut i foajén i biblioteket i Ekenäs, där de såldes till högstbjudande. Alla föremål hittade nya ägare.
För summan som samlades in har föreningen köpt närmare 40 presentkort. Korten möjliggör köp i en affärskedja som säljer allt från mat och kläder till leksaker, hushållsartiklar och andra tillbehör. Presentkorten överräcktes igår (17.11) till invandrarkoordinatorn i Raseborgs stad, som förmedlar dem till familjerna.
Fruntan Maria Rosenius som är en av dem som hållit i trådarna för projektet är nöjd med slutresultatet och säger att alla som på olika sätt bidragit är värda ett stort tack.

ANDRA LÄSER