Västispodden: Tillbaka efter jul och nyår med ett Ingåspäckat avsnitt

Nu är Västispoddens jul- och nyårspaus över och Mira Strandberg och Johanna Lemström lotsar er genom nyheter från de senaste veckorna.

Västispodden med Johanna Lemström och Mira Strandberg är tillbaka efter en paus över jul och nyår.
13.01.2023 11:56
Den här veckan inleder podden i Ingå, eftersom vi inte kan bortse från den stora nyheten om att det norska företaget Blastr Green Steel vill bygga ett fossilfritt stålverk i Joddböle. Mira Strandberg har också en annan nyhet från Ingå – nämligen om aktie-emissionen i Ingå småbåtshamn som startade den 5 januari.
– Det gick inte riktigt som på Strömsö. Problemet var att det elektroniska systemet som användes för att teckna aktier – alltså båtplatser – i båthamnen tydligen var otydligt. Man skulle klicka på den plats man ville ha, men fast man hade gjort det så var platsen inte låst, utan någon annan kunde klicka på samma plats. Sen var det den som var snabbare med att fylla i alla sina uppgifter som fick platsen, säger Mira Strandberg.
Ingå är också med på ett hörn i en annan nyhet, för Ingå hör tillsammans med Hangö och Raseborg till tidningen Etelä-Uusimaas spridningsområde och tillsammans med tidningen skulle Västra Nylands välfärdsområdes informationsblad delas ut till alla hushåll.
– Etelä-Uusimaa fick för få informationsblad att dela ut så tusentals hushåll blev utan informationsbladet. Men en kompletterande utdelning har utlovats under nästa vecka, säger Johanna Lemström.
Här kan du lyssna på veckans avsnitt av Västispodden:

ANDRA LÄSER