Plats för straffar och taekwondo

Lasse Näsman Cup i straffsparksskytte är synnerligen inarbetad. I år får man dessutom förstärkning då också taekwondoföreningen Rasbudo finns på plats.

Samarbete. Kaj Selenius (fr.v.), Nadine Wennström och Lindah Kesti ser fram mot sommarens arrangemang.

– Samarbete är alltid bra, säger Kaj Selenius, skapare av Lasse Näsman Cup och där tillhörande K-Supermaket Cup för juniorer som arrangeras av FC Raseborg.

Det är nu K-Supermarket Cup som inleder sommaren då den arrangeras den 4 juni. Den 22 juli står sedan "riktiga" Lasse Näsman cup för vuxna i tur.

Båda cuperna arrangeras i Stallörsparken. Nytt för i år är att lokala taekwondoföreningen Rasbudo finns på plats för att visa upp sin verksamhet.

– Och då är det viktigt att vi är med där det händer och så att vi berättar om oss och försöker locka med mera medlemmar. När jag sökte olika samarbetspartner kom jag fram till Lasse Näsman Cup. Med Kaj kom vi snabbt överens och nu är vi här, säger Nadine Wennström från Rasbudo.

Medvind

Trots att man bara har några år på nacken seglar Rasbudo i en behaglig medvind. Medlemsantalet är nu kring 70 och tanken är att det skall öka ytterligare.

– Vi är ju en förhållandevis ung förening och vi tar till vara alla möjligheter vi får. Nu har vi också inlett verksamhet i Hangö, säger Lindah Kesti från föreningen.

Rasbudo kommer nu att demonstrera sin verksamhet och också i övrigt informera om sin verksamhet. Nästa nybörjarkurs inleds lämpligt nog den 11 juni, det vill säga precis efter K-Supermarket Cup.

– Det här är definitivt en gren för alla och hos oss är också könsfördelningen ganska jämn. Självförsvar är väl alltid ganska aktuellt, men vi vill också locka med en bra och givande idrottsgren, säger Lindah Kesti.

– Jag kom själv med för fyra månader sedan och jag har trivts väldigt bra. Det är en fin anda i föreningen, säger Nadine Wennström.

Traditionellt

Men samtidigt skall det också skjutas straffar och där fortsätter man enligt beprövat mönster. Förutom de egentliga cuperna gör man också upp i de individuella tävlingarna Stompens Memorial och Peter Lindholm Line där det handlar om att från straffpunkten dels pricka ribban, dels mållinjen.

– De individuella tävlingarna har visat sig vara mycket populära, och det är de garanterat i år också, säger Selenius.

I juniorcupen gör man upp i sex klasser. I Lasse Näsman Cup finns sedan 48 lag med.

– Det går inte att ha flera lag än så, då drar det så ut på tiden och det orkar ingen med, säger Selenius.

Bra område

Det som också börjar bli traditionellt är själva platsen för arrangemangen. Nu är det Stallörsparken som gäller.

– Och det är mycket bra. Vi trivs väldigt bra här och vill fortsätta här. Stallörsparken är perfekt för dylika arrangemang, säger Kaj Selenius.

ANDRA LÄSER