Surdegsbagare samlade pengar till första hjälpen-material för Ukraina - Mia Nyberg från Hangö: "Känns varmt inombords att vi nådde vårt mål"

Udda Vännerna, fyra damer där Hangöbon Mia Nyberg ingår, har samlat in tiotusen euro som de köpt förbandsmaterial för. En liten gest sett till helhetsbehovet i Ukraina, men som kan vara helt livsavgörande för den som nås av hjälpen, beskriver hon deras insats.

Hangöbon Mia Nyberg säger att det känns fint att de nådde målsättningen på tiotusen euro och hon vill tacka alla som bidragit.
01.09.2022 06:25
– Jag tror att ingen varit oberörd av det som hänt i Ukraina. Alla har säkert hjälpt på något sätt utifrån de resurser man har, säger Hangöbon Mia Nyberg, som är en i fyrklövern Udda vänner som nyligen avslutat sin insamling för Ukraina.
På lite under tre månader nådde de målet att samla in tiotusen euro, medel som ska användas till förbandsmaterial och annan medicinsk utrustning i Ukraina.
– Det känns varmt inombords att vi nådde vårt mål. Det kom många donationer de första veckorna och då tänkte vi att det här kommer att gå fort. Men så kom semestertider och många hade redan skänkt pengar och förnödenheter till andra insamlingar. Det blev en spännande slutspurt, men det gick vägen, ler hon.

ANDRA LÄSER