Årets stora julkonsert sjungs i januari

Publiken får vänta ett tag till på att få uppleva julglädjen tillsammans med gänget bakom Årets stora julkonsert. Veckans konserter i Ekenäs och i Borgå skjuts fram till januari.

Årets stora julkonsert spelas på i Ekenäs i januari. – Vi kommer att göra en magisk konsert i början av året, säger Thomas Enroth (i mitten).
– Det finns ingenting vi kan göra. Tyvärr kan vi inte spela för en publik på tjugo personer, femtio hade kanske ännu varit möjligt, säger pianisten och konsertmästaren Thomas Enroth.
I stället för att ge tappt har Enroth och artisterna på årets turné – Heléne Nyberg, Rebecka Sretenovic, Thomas Enroth, Thomas Lundin, Philip Järvenpää och Charles Plogman – bestämt sig för att sprida julglädje i januari i stället. Alla som bokat biljett till konserterna i Borgå respektive Ekenäs får sina biljetter automatiskt överflyttade till de nya speldatumen.
– Vi kommer att göra en magisk konsert i början av året. Artisterna har lovat att ta med lite nya låtar och plocka in lite extra kryddor på repertoaren. Det är det bästa vi kan göra i en situation som den här, säger Enroth.
Han hoppas att alla julmusikälskare ha möjlighet att haka på konserterna i januari, och om inte så önskar han att biljettinnehavaren satsar på att sprida glädje – och ger den vidare som en musikfylld julklapp.
Alla som har köpt konsertbiljett till turnéstoppen i Borgå och Ekenäs har meddelats om läget.
– Vi anpassar oss till läget och gör det bästa av situationen, vi kommer ge konserterna och spela de bästa vi någonsin har gjort, säger Thomas Enroth.

Årets stora julkonsert i Ekenäs spelas den 8 januari klockan 17 och 19.30. Konsertplatsen är Kulturhuset Karelia.