Kriget påverkar många företag i Västnyland – däckhandlare i Ekenäs: Köp nästa vinters däck nu – i höst kan det vara för sent

Kriget i Ukraina påverkar många företag i Västnyland. Vid Däckmarket i Ekenäs säger Kim Danielsson att det i höst förmodligen kommer vara svårt att få tag på vinterdäck. Därför rekommenderar han att den som behöver nya däck nästa vinter skaffar dem nu.

Bröderna Mats och Kim Danielsson driver Ekenäs Däckmarket ihop och Kim rekommenderar att man köper nya vinterdäck nu om man vet att de behövs nästa säsong – för i höst kan det vara för sent.
29.03.2022 07:00
Enligt en undersökning som Företagarna i Finland nyligen lät göra påverkar kriget i Ukraina företagen i allra högsta grad. Mest påverkas företagarna av höjda kostnader för energi och råvaror, men också av brist på varor. Många företagare är oroliga för framtiden.
Henna Ljung som driver Studio hennas och Mancave i Ekenäs, är ordförande för föreningen Företagarna i Raseborg. Hon deltog nyligen i en företagarresa till Bryssel som ordnades av just Företagarna i Finland.
– Det var givande. Nätverkande är väldigt viktigt både mellan företagarna i Raseborg, men även i hela Finland och inom EU. Bland annat besökte vi EU-kommissionen och parlamentet, eftersom temat för resan var hur EU påverkar företag. Men naturligtvis pratade vi om kriget i Ukraina också, säger hon.

ANDRA LÄSER