Ellen Voutilainen och Skuru IK är svenska mästare

Ellen Voutilainen är svensk mästare i handboll. På tisdagskvällen tog hennes Skuru IK den nödvändiga tredje finalsegern mot H65 Höör.

Ellen Voutilainen och Skuru IK är bäst i Sverige.
25.05.2021 20:48 UPPDATERAD 26.05.2021 09:08
Ett drygt dygn efter att den tidigare Sjundeå IF-spelaren Ellen Voutilainen och Skuru IK förlorade den tredje finalen i Sveriges handbollsliga för damer var det dags för en ny final mot H65 Höör. Inför tisdagens hemmamatch i Stockholm ledde Skuru finalserien med 2–1 och det innebar att en seger på skulle ge laget SM-guld. En förlust skulle däremot betyda att Höör kvitterar matchserien och att lagen möts i en avgörande femte final i Eslöv på torsdag.
Höör visade också redan från start att laget inte har gett upp gulddrömmen och efter drygt tre minuter såg Evelina Källhage till att gästerna ledde med 3–0. Så långt hade Skuru varvat några tekniska missar med att träffa stolpen och det var Höörs spelare inte sena att utnyttja. Kort efter gästernas tredje mål lyckades ändå Skuru öppna målskyttet – Malin Berndal gjorde 3–1.
Efter det följde en nästan två minuter lång mållös sekvens, men sedan nätade Höör. 4–1 till gästerna alltså och Skuru hade hamnat på efterkälken från start. Ett mål av Elin Hansson och ett stolpskott av Höör gav ändå Skuru ett bra läge att minska Höörs ledning till endast ett mål, men Elin Hanssons skott räddades och en stund senare tog gästerna ledningen med 5–2.

ANDRA LÄSER