Knights förlorade jämn säsongspremiär

FBC Raseborg Knights inledde herrinnebandyns division 2 på lördagseftermiddagen. På bortaplan mot SBS Kings föll man med 5–4.

Fyra poäng. André Artzén var effektiv mot Kings, men det hjälpte inte då Knights förlorade.
Jesper Sundström
01.10.2016 18:28
SBS Kings - FBC Knights 5–4 (1–1, 2–2, 2–1)
Matchen var knappa två minuter gammal när hemmalaget gick upp i 1–0. Knights kvitterade dock vid spelade 4.43 genom André Artzén.
I paus var ställningen densamma.
– Det var en jämn match, men samtidigt var det här säsongens första drabbning och ännu till på ett parkettgolv, säger Knights-tränaren Niklas Malm.
Knappa fem minuter in i den andra perioden gick man upp i ledning för första, och enda, gången under matchen. Henrik Himmelroos nätade då på pass av Artzén.
Men sedan gjorde hemmalaget två snabba mål, innan Himmelroos kvitterade matchen efter 33.19. Lagen inledde den tredje perioden i 3–3.
– Vi hade en dålig sekvens i den andra perioden, säger Malm.

Förlust

Den sista perioden följde samma mönster som de två tidigare. Kings gjorde två mål och gick upp i 5–3. Med fyra minuter kvar på klockan fastställde sedan André Artzén slutresultatet 5–4.
Tillsammans med Himmelroos stod han nu för alla mål- och passningspoäng.
– Samtidigt gjorde de vad den första kedjan skall göra. Det är klart att vi inte ville förlora, men det fanns också positiva saker. Vi visade bra kämparglöd och ville vinna, medan flera av de unga spelarna gjorde bra matcher, säger Malm.
Knights spelar två matcher den kommande veckan. På måndag möter man SBS Botnia i en cupmatch i Påminne och på fredagen fortsätter serien med säsongens första hemmamatch.
Då möter man Kyrkslättlaget Rangers.
– Det är ett tufft schema men det är bra att spela matcher i början av säsongen. Vi hoppas gå vidare i cupen och tar den på största allvar, säger Niklas Malm.
FBC Knights: André Artzén 2+2, Henrik Himmelroos 2+1

ANDRA LÄSER