SIF tillbaka på rätt spår – ÅIFK slogs enkelt

Sjundeå IF vann fredagens bortamatch mot Åbo IFK. SIF tog kommandot från start och tappade aldrig sitt försprång.

Klar seger. Alexander von Numers och SIF besegrade ÅIFK på fredagskvällen. von Numers gjorde sex mål.
Jesper Sundström
02.11.2018 20:52
I onsdags förlorade SIF sin semifinalmatch i cupen och då sade tränaren Teddy Nordling att det är bra att matchen mot ÅIFK kommer snabbt. På fredagen var det dags för bortamatchen mot Åbolaget och det gick bra – SIF vann med klara siffror.
– Den stora skillnaden i dag, jämfört med i onsdags, var hur vi spelade i försvaret. Samtidigt är ÅIFK så klart ett annat lag än HIFK och ÅIFK har kanske inte en likadan skottstyrka som HIFK, säger Nordling.
Gästerna gjorde matchens första mål och under den första kvarten ledde SIF oftast med flera än ett mål. Före halvleken var över hade SIF:s försprång ökat till 16–11.
– Vi stod för en gedigen försvarsinsats och tack vare det fick vi flera kontringsmöjligheter. I början av matchen missade vi några frilägen, men efterhand fick vi bättre utdelning på våra skott, säger Nordling.
Inte heller i andra halvleken klarade ÅIFK av att störa SIF och gästerna tog till slut en bekväm seger. Efter ungefär 40 minuter ledde SIF med 23–16 och tio minuter senare var ställningen 28–21 till gästerna.
När matchen var över hade SIF vunnit med tio mål, eller med 35–25 om man så vill. Nordling konstaterar att laget stod för en stabil insats och han säger att SIF:s spelnivå egentligen aldrig sjönk.
SIF:s bästa målskytt den här gången var Ott Varik med sju fullträffar.
– Ott var bra i dag, men det gällde också Alexander von Numers. Jag kan inte säga någonting annat än att de skötte sina uppgifter.
För SIF fortsätter serien på onsdag kväll med en bortamatch mot BK-46. Karislaget vann också på fredagen och BK har tio poäng. SIF har åtta poäng.
– Förstås var det bra att vi vann i dag så att vårt självförtroende är stärkt inför onsdagens match. Nivån på motståndet kommer att vara högre än i dag, säger Teddy Nordling.

ÅIFK-SIF 25–35 (11–16)

SIF: Ott Varik 7, Alexander von Numers 6, Eduard Zakharov 6, Gustav Svanbäck 5, Sten Maasalu 4, Carl Weurlander 4, Vincent Voutilainen 2, Atte Marjamäki 1

ANDRA LÄSER