Grand Beat ordnas igen i höst

Finalen för musiktävlingen för unga hålls i det nya kulturhuset Fokus.

Musiktävlingen Grand Beat ordnas igen efter två års paus. Grand Beat är en musiktävling för unga musikintresserade från åldern 13-25. Semifinal 1 ordnas på kulturhuset Karelia i Ekenäs den 26.10. Semifinal 2 ordnas följande dag, 27.10, på Tryckeriteatern där även grand final är den 29.10 på Tryckeriteatern. TryckeriTeatern flyttar i år in i det nya kulturhuset Fokus, vilket betyder att Grand Beat blir ett av höstens första evenemang i den splitternya salen.
Efter en lång paus från uppträdandet på grund av coronapandemin, tycker Grand Beat att det är viktigt att kunna erbjuda en plattform för unga att utöva sin musikaliska sida.
Grand Beat vill erbjuda alla musikintresserade en möjlighet att uppträda i en professionell miljö, oavsett om man sjunger solo eller i en grupp, spelar ett instrument eller medverkar i ett band. Grand beat vill också erbjuda en inblick i en vidare karriär inom musikbranschen, detta med hjälp av en jury som består av yrkeskunniga personer med lång erfarenhet från branschen. Vinnaren av den första upplagan av Grand Beat blev bandet Wale’s, som består av Birk Lerviks, Vide Lerviks, Elias Knaapinen, Felicia Wadenström och Simon Wadenström.
7.6.2022 kl. 13.59 Artikeln korrigerad, semifinal 2 hålls på Tryckeriteatern.
ANDRA LÄSER