Kristoffer Nöjd blir ny informatör i Ingå

Filosofie magister Kristoffer Nöjd har valts till ny informatör för Ingå kommun. Han tar över efter Benjamin Lundin i mars.

På ny post. Ingås nya informatör Kristoffer Nöjd är filosofie magister och mångårig redaktör för tidningen Västra Nyland.
Kristoffer Nöjd, 38, är mångårig redaktör för tidningen Västra Nyland och har en gedigen erfarenhet av mediebranschen. Han har jobbat som nyhets- och featureredaktör under så gott som hela sin karriär.
Att förmedla information sitter i ryggmärgen för honom.
– Dels kan jag förmedla nyheter, dels känslor. Jag trivs bäst om jag får göra båda. Jag vill göra sådant som berör. Jag tror att detta är en bra förutsättning för att klara av informatörens mångsidiga uppgifter i Ingå, säger Nöjd.
Han ser sitt nya jobb som ett spännande hopp in i det okända fast det delvis är ett bekant område och bekanta arbetsuppgifter.
– Jag har trivts jättebra på Västis och kommer att sakna kollegerna. Jag tänkte att jag ska pröva på något nytt innan jag blir fyrtio.
Förutom mångsidigheten tilltalas han av att Ingå har mycket intressant på gång i form av bostadsprojekt, företagsetableringar och innovation inom kommunikation.
– I Ingå finns en uppfriskande framåtanda både bland tjänstemän och beslutsfattare.

Vill värna om Ingås goda rykte

Nöjd säger att Ingås självständighet, läge, fungerande tvåspråkighet och stabila ekonomi är en bra grund att stå på.
– Ingå har ett oförstört rykte som det gäller att värna om i både den interna och den externa kommunikationen, säger Nöjd.
Kommunens nuvarande informatör Benjamin Lundin har sin sista arbetsdag den 21 februari. Lundin har arbetat för kommunen sedan april 2016.
– Det känns tryggt att lämna över skutan i Kristoffers händer. Han är en oerhört talangfull skribent med hjärtat på det rätta stället. Det här är en drömrekrytering, både för kommunen och för Ingåborna, säger Lundin.
Kristoffer Nöjd börjar jobba som informatör i mars.
Under övergångsperioden sköter projektarbetare Johan Nilsson kommunens webbplats och sociala medier.

ANDRA LÄSER