Lyckad rekryteringsmässa fick folk i rörelse i Hangö – ”Här hittar vi sommararbetare”

Tisdagens rekryteringsmässa i Hangö stadshus lockade flera hundra besökare. Många utställare var speciellt på jakt på sommararbetare, men också en del fasta tjänster stod till buds.

Produktionschef Henrik Tarvainen, HR koordinator Johanna Nyman och logistikchef Lotta Airo-Karlsson representerade Visko Teepak Oy på rekryteringsmässan.
25.01.2023 14:29 UPPDATERAD 25.01.2023 15:15
– Vi är jättenöjda, konstaterar Marika Engblom, Hangö stads sysselsättningskoordinator, och Elina Ryhänen, Hangö företagares Exit Corona projektchef, unisont på tisdagskvällen en knapp timme efter att dörrarna till stadshuset stängt.
Rekryteringsmässan, HankoRekryHangö, arrangerades nu för andra gången. Exakt hur många som besökte mässan har man inte siffror på, men det rör sig om flera hundra personer. Intresset för mässan var stort bland företagen och det fanns trettioåtta utställare på plats. De flesta branscher ute på udden fanns representerade; vården, restaurangbranschen, industrin, hamnen … Läroinrättningarna Novia, Axxell och Luksia fanns också på plats.
– Responsen som vi fått från företagarna är att det varit tacksamt med folk i gång, att det rått god stämning och att de uppskattar möjligheten att träffa representanter från andra företag, säger Elina Ryhänen.

ANDRA LÄSER