Svenska Vigiland och Karisrapparen OSQ kompletterar Augustinatten

Svenska DJ duon Vigiland kommer att uppträda på Augustinatten i Ekenäs den 16 augusti. Också rapparen OSQ med rätter i Karis är klar för festivalen.

Duo. Vigiland utgörs musikproducenterna Claes Remmered Persson och Otto Pettersson<b>.</b>
VN
17.01.2019 19:00
I slutet av förra året blev det klart att den svenska popgruppen Hov1 kommer att spela på Augustinatten.
– Precis som förra året blir det i år både svensk popmusik och elektronisk dansmusik på Augustinatten men även finlandssvenska artister, säger arrangörerna Daniel Lindholm och Anders Sjöblom.
Den senaste bokningen Vigiland är en svensk DJ-duo som består av musikproducenterna Claes Remmered Persson och Otto Pettersson. Debutsingeln UFO blev en stor hit på Spotify då den släpptes 2014, och sedan dess har duon gjort många hitlåtar såsom Shots & Squats, Addicted och Friday Night.
Vigiland besöker Ekenäs för allra första gången i sommar.

QSQ tillbaka

OSQ (Oskar Fagerström) är en rappare och vokalist från Karis som numera är bosatt i Helsingfors. Olika sorters stilar av rap som blandas ihop med reggae skapar OSQ:s unika sound. Hans två senaste låtar Rough patch och Fixer-upper finns nu på Spotify. OSQ uppträdde även på den allra första Augustinatten för två år sedan.

Bättre show

– I år kommer vi även att produktionsmässigt satsa ännu mer på showen, säger Lindholm. Med andra ord är en häftig kväll att vänta.
Planen är dessutom att boka ytterligare en etablerad artist senare under våren.
– Det här gör vi tillsammans, inte minst med publiken. Är publiken i god tid med att visa intresse och köpa biljetter så har vi bättre förutsättningar att boka ytterligare artister, säger Sjöblom.
Augustinatten besöktes förra året av närmare 1 800 personer.
Biljetterna till Augustinatten 2019 finns redan till salu och kan köpas via biljettombudet Netticket, Luckan samt från Kulturhuset Karelias biljettkassa i Ekenäs.

ANDRA LÄSER