Tom "Riddo" Ridberg gör debut som regissör på Raseborgs sommarteater

Under höstmarknaden i Ekenäs avslöjade Västnyländska ungdomsringen att nästa års pjäs på Raseborgs sommarteater regisseras av Tom "Riddo" Ridberg.

Nytt namn. Tom "Riddo" Ridberg gör debut som regissör på Raseborgs sommarteater nästa sommar.
-Det är alltid spännande då vi kan introducera en ny regissör på Raseborg. Ridberg har erfarenhet av flera olika teaterproduktioner och vi hoppas att han kan medföra någonting nytt till sommarteatern, säger ungdomsringens ordförande Henrik Wickström.
Regissören och musikern Tom Ridberg, som kommer från Pargas, har under åren regisserat många pjäser, shower och revyer på flera olika orter, både på svenska och finska. Ridberg är konstnärlig ledare för Teaterboulage och har varit verksam som freelance mångsysslare inom musik och teater sedan 1987.

Prövade på Karelia

De senaste projekten han setts i som regissör har varit Teaterboulages Babyface samt Lasse-Majas detektivbyrå på Kulturhuset Karelia i våras.
-Jag tycker att det alltid är spännande att träffa en ny grupp och tillsammans med den arbeta fram en produktion. Det är också under processen, resan, roligt att lära känna många nya unga och gamla teaterintresserade som brinner för att stå på scenen, säger Ridberg.
Den pjäs Ridberg regisserar är familjemusikalen Peter Pan. Pjäsen, som baserar sig på J.M. Barries bok, är dramatiserad av Anna Simberg och Sven Sid på basen av J.P. Westrups översättning. Sångtexterna är gjorda av Lars Huldén och Sven Sid och musiken av Mika Siekkinen. Pjäsen sattes upp på Svenska Teatern år 2000.
Totalt 20 föreställningar ges nästa sommar. Premiär blir det den 25 juni.

ANDRA LÄSER