Medvetna städare försöker vara ekologiska

Vilken dag är den bästa dagen för veckostädning?

Hilkka Laiho städar en gång i veckan. Hon tycker om att städa.
Är torsdag bästa städdag så att du har hela helgen, inklusive fredag kväll, ledig i ett rent hem? Eller kanske söndag, så att den nya veckan startar med ordning och reda?
Vi frågade tre personer om deras städvanor. 1) Hur ofta städar du? 2) Vilken dag är din städdag? 3) Hurdana städmedel använder du?

Hilkka Laiho, Harparskog, bor i villa

1) Jag städar en gång i veckan. Jag tycker om att städa och torkar varje gång damm, dammar mattor, dammsuger och moppar golven.
2) På torsdag eller fredag, för jag jobbar som sjöman och kommer hem måndag–tisdag. Det trevligt att komma hem till ett städat hem.
3) Jag använder tvättmedlet Tolu, utan doftämnen.

Margareta Gustafsson, Grundsjö, bor i villa

1) Hur ofta jag städar beror på hur jag jobbar och hur lusten faller på. Jag tycker inte om att städa, men jag njuter nog då det är nystädat.
2) Jag har ingen specifik städdag eftersom jag har oregelbundna arbetstider. Om det går städar jag helst på torsdag eller fredag så hemmet är fint till helgen.
3) Jag försöker vara ekologisk och välja Svanenmärkta medel. Dessutom använder jag en del husmorsknep då jag städar, bland annat ättika.

Jani Kiesi, Ekenäs, bor i höghus

1) Jag storstädar två gånger i månaden. Min fru städar oftare, hon städar en gång i veckan. Det är tvunget att städa, för vi har katt. Och nog känns det ju bra efteråt då det är klart.
2) Lördag är min städdag, eftersom det är en ledig dag.
3) Jag använder Tolu och dessutom något allrengöringsmedel.