De fattigaste har inte ens råd med wc-papper till jul – frivilliga krafter i Raseborg och Sjundeå ger guldkant på högtiden

Barnkläder, hygienartiklar och mathjälp. När de som har det svårast i samhället skriver sina önskelistor finns det inte rum för några utsvävningar. Tack vare frivilliga hjälporganisationer som Raseborgs julhjälp och Siuntion joulukeräys kan de ändå fira jul.

Viljan att hjälpa är stor. Det konstaterar både Jenna Nyman från Raseborgs julhjälp och Mari Lovén från Siuntion joulukeräys.
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
29.11.2022 09:05
Raseborgs julhjälp har redan i många år har sett till att mindre bemedlade hushåll får en guldkant på sitt julfirande.
Fastän tiderna är ekonomiskt kärva har ungefär lika många hushåll som tidigare hört av sig till julhjälpen. När anmälan stängde hade den tagit emot önskelistor från 71 olika familjer.
– Många vill ha kläder, speciellt vinterkläder till barn. Flera har också önskat presentkort till butiker för att kunna köpa saker som hygienartiklar och wc- och hushållspapper. Och mathjälp, det är något som de flesta behöver. Alla kan inte få allt de önskar, men alla ska få något, säger Jenna Nyman som är en av de frivilliga krafterna bakom julhjälpen.

ANDRA LÄSER