Klar hemmaförlust avslutade grundserien för EIF — "Vi gör en dålig match"

Ekenäs IF hade inte mycket att hämta i den avslutande grundserieomgången i fotbollens division 1. Gästande KPV från Karleby, som hade betydligt mera att spela för, vann på lördagen med klara 3—0 i Ekenäs. Båda lagen fortsätter säsongen i den övre slutserien.

EIF bjöd på KPV:s andra mål. Ett misstförstånd mellan målvakten Tom Grönroos och Yassin Dauossi gav Santeri Mäkinen tomt mål.
Thomas Sundströmthomas.sundstrom@vastranyland.fi
03.09.2022 18:31 UPPDATERAD 05.09.2022 07:54
EIF kom nu till spel med en plats bland de sex bästa i praktiken säkrad, medan KPV definitivt behövde poäng för att hålla de chanserna i liv. Karlebylaget kom också laddat till spel och fick den start man behövde då Santeri Mäkinen efter knappa tio minuter fick ett friläge och säkert rullade in 1—0 för gästerna.
EIF hade svårt att komma i gång och det blev inte bättre av att Tom Grönroos i målet och Yassin Daoussi tio minuter senare  missförstod varandra fullständigt. Båda missade bollen och Mäkinen kunde göra 2—0 i tomt mål.
— Vi fick en bra start på matchen, men KPV gjorde mål på sin första chans. Efter det blev det tufft, sade Filipe Pedro som nu fick inkassera sin första förlust som EIF-tränare.

ANDRA LÄSER