Dålig första halvlek sänkte Hicken

Hicken förlorade söndagens bortamatch mot Atlas. Tränaren Petter Forsström är inte nöjd med första halvleken.

Ny förlust. Mathias Sandblom och Hicken höjde nivån efter paus, men det räckte inte.

HC HIK har haft en tung säsong. På söndagen var Atlas för svårt på bortaplan och Vandalaget tog kommandot från start. Laget behövde knappa tio minuter på sig för att leda med 5–1 och i den 18:e minuten gjorde Atlas sitt tionde mål.

Vid det tillfället var ställningen 10–3, men mot slutet av halvleken lyckades Hicken aningen bättre i målskyttet. När halvleken var över ledde Atlas med 15–9.

– Inställningen var inte tillräckligt bra i första halvleken och det var någonting som vi diskuterade i paus. Samtidigt är det också svårt att förstå varför det är så här i en match som vi kunde ha haft chanser att vinna, säger Petter Forsström.

Hemmalaget bevakade sitt försprång i andra halvleken och Hicken var egentligen aldrig nära att få en upphämtning till stånd. Vid ett tillfälle låg gästerna visserligen endast under med fyra mål, men då gjorde Atlas mål och utökade ledningen.

– I andra halvleken spelade vi bättre och lyckades också i målskyttet. Men det är svårt att spela när man ändå ligger under med ungefär fyra mål hela tiden, säger Forsström.

Hicken föll till slut med 28–22 och förlorat har sju seriematcher på raken, eller alla den här säsongen om man så vill.

– Det fanns nog egentligen ingenting i Atlas spel som borde ha överraskat någon i dag, det handlade i huvudsak om att det egna spelet inte riktigt var där det borde vara. Gheorge Safroni hade visserligen ett farligt skott och det fick vi inte riktigt under kontroll, säger Forsström.

Det finns inte mycket som talar för att förlustsviten bryts när det är en ny match på onsdag. Den spelas mot Cocks.

– Vi har en träning före matchen och efter det ska vi ladda om. Förhoppningsvis kan vi spela en bra match, säger Petter Forsström.

Atlas–HC HIK 28–22 (15–9)

HC HIK: Nikola Zujic 10, Mathias Sandblom 3, Stefan Sjöblom 3, Robert Bäckman 2, Linus Sandblom 1, Tomi Puputti 1, Roy Lindqvist 1, Jonathan Manner 1

ANDRA LÄSER