Hicken åkte på ny förlust

HC HIK avslutade höstomgången i herrhandbollens FM-liga på onsdagskvällen. Borta mot Grankulla IFK blev det en förlust med 38–17.

Oliver Nordlund fick lämna planen skadad mot Grankulla IFK.
Jesper Sundström
20.12.2017 22:05
Matchen var egentligen över innan den ens hade börjat. Efter en kvart ledde nämligen GrIFK med 9–2 och Hicken hade än en gång hamnat i ett stort underläge.
– Det var minst sagt svårt i kväll. Vi klarade inte alls av att göra det vi hade kommit överens om och det måste vi fundera på. Man borde nog koncentrera sig så mycket att man klarar av att göra det man skall, säger HIK-tränaren Petter Forsström.
I paus ledde GrIFK med 18–9 och samma melodi fortsatte i den andra halvleken. I den 45:e minuten ledde GrIFK med 30–12 och när slutsummern gick hade hemmalaget vunnit med 38–17.
Hicken fick klara sig utan Fredrik Karlsson - som var sjuk - och dessutom drog Oliver Nordlund på sig en skada i början av matchen. Också John Winberg skadade sig, men han kunde ändå återvända till matchen. Dock säger Forsström att det kanske inte var det rätta beslutet att fatta.
– Nu tar vi en paus och kör i gång på nytt i början av januari. Vi skulle behöva en seger eller en bra match för att höja självförtroendet.

GrIFK-HC HIK 38–17 (18–9)

HC HIK: Jonathan Manner 4, Robert Bäckman 3, Linus Sandblom 2, Tomi Puputti 2, Axel Holmberg 2, John Winberg 1, Mathias Sandblom 1, Romeo Nyberg 1, Jesse Granholm 1