Hangö gör gemensam sak med Hapsal och arrangerar insamling för Uman

Vill du vara med och hjälpa ukrainare i Uman? Då kan du föra donationer till stadshuset från och med lördag. Det finns en färdig lista över saker som behövs och redan bara med en burk sardiner kan du vara med och hjälpa. Hangös stadsdirektör kommer tillsammans med Hapsals stadsdirektör att köra förnödenheterna till Ukraina.

Hangös stadsdirektör Denis Strandell kommer att ratta en av bilarna som ska köras i konvoj från Hapsal i Estland till Uman i Ukraina.
30.03.2023 06:01 UPPDATERAD 30.03.2023 08:49
På lördag, 1.4, drar en insamling för Uman i Ukraina igång. Insamlingen fortsätter fram till den 11.4 och efter det kommer bland annat Hangös stadsdirektör Denis Strandell att ratta en av bilarna som ska köras i konvoj från Hapsal i Estland till Uman i Ukraina.
– Man kan se det lite som historiens kretslopp. För cirka åttio år sedan var det vi som behövde hjälp. Nu är det Ukrainas tur och då någon behöver hjälp ställer man upp. Jag ser det som det mest naturliga i världen, säger Denis Strandell.
Han påminner om att Ukrainas sak också är vår. I grunden handlar kriget om djuprotade europeiska värderingar som demokrati, mänskliga rättigheter och frihet.

ANDRA LÄSER