Säsongens första poäng för IIF — "En riktig kämpainsats"

Fem raka förluster. Men nu har Ingåföreningen IIF tagit årets första poäng i fotbollens division 4 efter 2-2 borta mot EBK:s reserver på torsdagskvällen.

Mohamed Dorai såg med sina två mål till att IIF öppnade poängkontot.
Gästerna låg under med 0-2 i andra halvlek och verkade gå mot ännu en förlust då anfallaren Mohamed Dorai klev fram och med sina två mål såg till att det blev delad pott.
- Kvitteringen kom på en straff fem minuter före full tid. Det känns förstås skönt att vi äntligen öppnat poängkontot. En riktig kämpainsats av oss, säger tränaren Ando Gunnarsson.
IIF kom för övrigt även denna gång till start med en tunn trupp. Utöver Gunnarsson själv som var ombytt reservkeeper hade man endast två spelare på bänken.
- Som bytesspelare fungerade jag som är född 1963, Christoffer Hultin som är 73:a och så 16-åriga Leo Kallio. Inte helt optimalt, om man uttrycker det som så, säger Gunnarsson med ett stort skratt.

Derby på tisdag

Härnäst väntar ett västnyländskt derby då IIF och EIF/2 inkommande tisdag drabbar samman på konstgräsplanen i Ingå. I hemmalägret är man inställda på att man kan få det hett om öronen.
- Jag har sett två av deras matcher och de spelar fin fotboll. Enligt min mening i särklass seriens bästa lag vi möter. Jag tror att de kommer att springa hem den här serien utan några problem, kommenterar Gunnarsson och fortsätter:
- Vi lever mellan hopp och förtvivlan då truppen är så oerhört tunn, men med det sagt ska ingen skugga kastas över våra unga killar som vecka efter vecka ställer upp och kämpar föredömligt. Vi får se vilken trupp vi får på benen och gör sedan vad vi kan mot seriens bästa lag.

EBK/Reserver—IIF 2—2 (1-—)

IIF: Oliver Gunnarsson; Emil Hultin, Iiro Sivonen, Tahir Al Shermari, Axel Grönholm; Dhiaa Al-Shemari, Cristoffer Welke, Azouz Hichem, Mustafa El Morabit, Juho Salminen; Mohamed Dorai.
ANDRA LÄSER