90-talsnostalgin fortsätter med Drömhus

90-talsakt. Drömhus, med frontfiguren Therese Grankvist, uppträder i Karis den 12 oktober. Bild: georgiylisitskiy

Svenska Drömhus, känd för megahiten "Vill ha dig", är huvudartist på 90-talsevenemanget på Club 18 i Karis den 12 oktober.

Efter artister som Waldo's People, Pandora och Basic Element ordnas 90's-evenemanget nu för fjärde gången. Egentligen var avsikten att ta en paus och återkomma nästa år.

– När möjligheten att boka in Drömhus dök upp var den ändå för bra för att tacka nej, säger krögaren Ted Granström.

Listetta

Mest känd är Drömhus, som är lika med svenska Therese Grankvist, för Freestyle-covern Vill ha dig som toppade listorna i alla de nordiska länderna och sammanlagt sålde i 200 000 singlar år 1998. I Melodifestivalen 1999 kom Drömhus på andra plats med låten Stjärna på himmelen. Efter det följde en karriär på engelska för Therese Grankvist, under eget namn, innan Drömhus återupplivades för tre år sedan och började turnera i Skandinavien och Storbritannien.

Drömhus intar Karisscenen uppskattningsvis klockan 0.30. Som vanligt vankas det 90-talsmusik hela kvällen lång med Dj Roba, Dj Dennis och Dj Duffe. Biljettpriserna är 15 euro före klockan 23, efter det 20 euro.

Mer musik

Nästa livespelning på Clubben efter Drömhus blir i november då Club 18 och orkestern Billnäs Music Factory ordnar sin traditionella gemensamma födelsedagsfest. Denna gång firar man 8-årskalas.

Den 1 december uppträder populära EDM-duon Sam Zimon.

För den som är sugen på livemusik i kväll, fredag, finns chansen att uppleva inhemska rockbandet Parasite City som drar Guns 'n Roses covers.

Mer läsning