Hemstaden får besök av Oxley's gäng

Paul Oxley's Unit och Black Gold-turnén kommer till Ekenäs. Bandet uppträder på Nightclub No1 nästa helg.

Hemma. Äntligen kommer Paul Oxley's Unit till hemstaden Ekenäs. Lördagen den 29 oktober uppträder bandet på Nightclub No1.
Johanna Lemström
22.10.2016 10:00
Lördagen den 29 oktober uppträder Paul Oxley's Unit i Ekenäs, på Nightclub No1 närmare bestämt. Spelningen är en del av bandets turné med anledning av den nya skivan Black Gold som släpptes i mars i år.
Vid tiden för skivsläppet fanns ingen spelning på hemorten Ekenäs inprickad, men bandets basist Kjell Ekholm sa redan då att en spelning eventuellt skulle bli av till hösten – och så blir det alltså.

Späckat program

Bandet hade i våras planer på att i Ekenäs bjuda på en annorlunda spelning, en mer akustisk grej med nya tolkningar och arrangemang av låtarna på den nya skivan. Det blir däremot inte av:
– Vi har haft så späckat schema så vi har inte hunnit öva in en sådan repertoar ännu. Det blir en vanlig konsert men nog med överraskningar, säger Kjell Ekholm.

Skeletten ska fram

Han avslöjar att man lyfter ut ett av sina sista skelett ur garderoben.
– Vi inleder spelningen med att visa en video av låten The Judge and the Jury från 1980.
Bandet består förutom av Paul Oxley och Kjell Ekholm av Uffe Enberg, Nicke Björkqvist och Rob Dominis.
Uffe Enberg skrattar lätt skamset då den 36 år gamla videon kommer på tal:
– Den är så jävla dålig så den är bra. Den är inspelad på en vind vid Gamla bastun och gjord enligt gamla vedlidersmetoder. Björn Åkerberg är med, det spelas ett parti poker och Björn blir skjuten ...
Uffe Enberg berättar att spelningen inleds med att videon visas på väggen ovanför scenen, sedan kommer bandet in och river av låtar från den nya skivan.

Hur har mottagandet varit under turnén?

– Det har varit bra. Det har varit härligt att se och uppleva att folk kommit till spelningarna för att se oss, gamla gubbarna. Nu är det upp till bevis för hemstaden, säger Uffe Enberg.

ANDRA LÄSER