LUP-82 ordnade triathlon

På lördagen ordnade cykelföreningen LUP-82 en triathlontävling i Kisakeskus i Pojo. Deltagarantalet landade på dryga 20, ungefär samma siffra som för ett år sedan.

Redo för start. 20 triathlonister tävlade i Kisakeskus.
29.08.2016 18:00
För andra året i rad, ordnade LUP-82 en triathlontävling. Tävlingsplatsen var precis som i fjol, Kisakeskus i Pojo.
– Platsen är toppen att få vara på och här finns allt man behöver nära till hands. Tävlingscentralen är också bra för ändamålet, med möjlighet till dusch, bastu och omklädningsrum, säger tävlingsledaren Erkki Lackström.
Drygt 20 triathlonister hade hittat till tävlingen och i den allmänna herrklassen, var Olli Miettinen bäst. Han hade tiden 2,18.00, detta efter att ha klarat av 1,5 kilometer simning, 40 kilometer cykling och 10 kilometer löpning.
– Han löpte bra och det var mer eller mindre där som allting avgjordes, säger Lackström.
Fjolårssegraren Janne Huhtala var tvåa på 2,20.46 medan Magnus Hellström från Kyrkslättföreningen Gladius var tredje. Han hade tiden 2.26,37.
– Det är svårt att säga var de här resultaten står sig jämfört med den nationella toppen, men bra tider var det, säger Lackström.

Två damer

I den öppna damklassen deltog endast en, det var Janita Kallionen, hon hade tiden 2,50.49. Ytterligare en damtriathlonist hade anmält sig till tävlingen, men hon återfanns i motionsklassen.
– Som helhet var det en bra tävling. Några små justeringar hade vi gjort från i fjol, till exempel placerade vi ut mera funktionärer på vissa platser. Nivån på tävlingen höll ungefär samma klass, säger Lackström.
Vidare berättar han att man ännu inte vet om det blir någon tävling nästa år.
– Vi har nu ordnat det här två år och båda gångerna har deltagarantalet ungefär varit detsamma. Det är klart man frågar sig om det är mödan värt, men vi får se. Kanske kan konceptet utvecklas.
För LUP-82 var det här årets sista större arrangemang. Till näst väntar en intern cykeltävling, innan man avslutar säsongen i december.
– Men nästa år är vi tillbaka med de verkliga klassikerna Sydspetsrundan och tempoloppet i Svartå. Som sig bör, säger Erkki Lackström