New Orleans-jazz och dixie varvas med operasångare i Karislojo kyrka

På onsdag ges en svängig jazz- och gospelkonsert i New Orleans-anda i Karislojo då Alvis Dixie Stompers uppträder med Kyrkslättsbon Pasi Saarelma och Ingåbon Heikki Orama som solister.

Alvi's Dixie Stompers uppträder i Karislojo.
Alvis Dixie Stompers har under sina 26 år jobbat för att göra New Orleans musiktradioner bekanta i Finland. Orkesterns grundare är saxofonisten Alvi Leppälä från Kyrkslätt och hans son, klarinetisten och saxofonisten Kimmo Leppälä. Utöver de här blåsinstrumenten består orkestern av piano, banjo, basun, kontrabas, kornett, trummor och tvättbräde.
Under konserten spelas bland annat Bourbon Street Parade, You Are My Sunshine,Ol Man River, Down By The Riverside och andra kända sydstatshittar. I pausen är det kaffeservering.
Barytonen Pasi Saarelma har börjat sin karriär som rock- och dansmusiker och har studerat sång vid Helsingfors konservatorium, och har gjort operaroller bland annat i Sibelius-Akademins opera, Åbo opera och Aino Ackté-institutet. Han har varit musiklärare i Kyrkslätt sedan 1987 och var också med och grundade Kyrkslätts operaförening.
Operasångaren Heikki Orama sjunger med Alvi's Dixie Stompers.
Heikki Orama är operasångaren som har jobbat för många operahus i Tyskland och Finlands nationalopera, och har ett femtiotal operaroller i sin repertoar. Han jobbar nu som kyrkomusiker i Karislojo finska församling och är konstnärlig koordinator för sommarkonserterna i Karislojo kyrka.

Karislojo kyrka, onsdagen den 8 juni klockan 18. Programblad säljs vid dörren från klockan 17.

ANDRA LÄSER