SIF riktigt illa ute – tung hemmaförlust mot Åbo IFK: "Nog är det ju synd om det ska avgöras på det här sättet"

Sjundeå IF är illa ute i FM-ligans nedre slutserie i herrhandboll. Lördagens hemmaförlust mot Åbo IFK betyder att chanserna till kvartsfinalspel är närmast teoretiska. – Nog är det ju synd om det ska avgöras på det här sättet, sade SIF-tränaren Marcus Sjöstedt.

ÅIFK fick stopp på SIF och Filip Churlevski.
05.03.2022 18:51 UPPDATERAD 05.03.2022 18:56
I det här skedet är alla matcher viktiga med tanke på en plats i kvartsfinalerna och för SIF var det dock nu något av sista tåget som gick. Det blev också en tung förlust sedan SIF i slutet inte haft marginalerna med sig – vare sig med stolpar eller framför allt med några riktigt avgörande domslut.
– I dag blev domarnas roll för avgörande. Så här ska det inte vara, sade också SIF:s tränare Marcus Sjöstedt om Mikael Voionmaas och Jyri Björkmans insats.
För SIF kan förlusten få stora konsekvenser. Man är nu sist i den nedre slutserien och skillnaden upp till Åbo IFK och en plats i kvartsfinalerna är tre poäng med två matcher kvar att spela; HIFK hemma nästa lördag och ÅIFK i Åbo två veckor senare. Inte ens två segrar behöver räcka till.

ANDRA LÄSER