IF Raseborg avslutar säsongen med stor lagtävling i Karis - de bästa juniorerna får löpa stafett på Olympiastadion

IF Raseborg är ute efter en plats bland de två bästa när finalen i föreningscupen avgörs på hemmaplan i Karis på lördag. "Vi får ihop ett starkt lag och siktar på en god placering", säger ordförande Kristoffer Silfver.

Kristoffer Silfver, Clas Smeds och IF Raseborg är redo för lördagens final i föreningscupen i Karis.
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
02.09.2022 10:45 UPPDATERAD 02.09.2022 14:18
På lördag samlas hundratals friidrottsjuniorer på idrottsplanen i Karis. Finalen i årets föreningscup går av stapeln och närmare bestämt handlar det om B-finalen. Det innebär att endast föreningar som kommer från orter med 10 001–35 000 invånare får delta. Under sommaren har det ordnats olika deltävlingar och nu har 16 föreningar tagit sig till Karis.
Arrangörsföreningen IF Raseborg är en av dem, men också mer långväga gäster dyker upp. Till exempel deltar Siilinjärven Ponnistus från Siilinjärvi och IK Falken från Pedersöre. Nivån är också bra och det finns junior-FM-medaljörer bland deltagarna.
– Föreningarna värderar den här tävlingen högt, det är ju klart att man inte skulle komma från exempelvis Siilinjärvi om man inte gjorde det, säger Clas Smeds som är tävlingsledare.

ANDRA LÄSER