Tågolyckan i Skogby, droger i kex och rivning av en skyddad byggnad

I Västispoddens 55:e avsnitt får vi svar på hur det gick till då nio kunder fick droger i maten i en restaurang i Sjundeå. Vi sätter också punkt för plankorsningsolyckan i Skogby. Och kanske för en skyddad gårdsbyggnad i Bromarv?

Jesper Sundström tipsar om den kommande helgens sportevenemang och Johanna Lemström ger en väderprognos inför helgen. Vädret ser lovande ut för trädgårdsfixare.

Veckans poddavsnitt tar avstamp i krogvärlden.

– Vi valde ut tre nya ställen och dessutom Knipan i Ekenäs som fick nya ägare i slutet av fjolåret. Det här var deras första säsong på Knipan och de var mycket nöjda. De hade haft fint med kunder hela sommaren, detsamma sa man på The Berg i Barösund, på Scarlett O’ Karis i Billnäs och på Stallet i Ekenäs. Stallet finns där Gnägget fanns i tiderna. De nya innehavarna funderar nu på en Gnägget revival i något skede, säger Johanna Lemström.

Jesper Sundström ger en tjuvtitt inför framtiden:

– Jag kan lova att det nästa vecka kommer en intressant artikel om en i västnyländska sammanhang mycket ovanlig idrottare så det lönar sig att hålla utkik.

Dessutom tar podden upp det senaste om den tragiska olyckan i Skogby för några år sedan, om ett rivningsbeslut som kan bli prejudicerande och bristen på sjukskötare.

Här kan du lyssna på veckans avsnitt av Västispodden

ANDRA LÄSER