Sjundeå återvinner en hel vecka – boka en egen besökstid

Det populära återvinningsjippot i Sjundeå återkommer med nya arrangemang. En skillnad till tidigare är att besökare ombeds boka en tid för sitt besök. Jippot har öppet hela höstlovsveckan.

Hela och rena leksaker, kläder och småprylar kan återvinnas i Sjundeå under höstlovsveckan.
Mira Strandberg
08.10.2020 14:00
Besökarmängderna på återvinningsjippot begränsas på grund av coronaläget. Beökare ombeds boka en 45 minuters besökstid i förväg. Varje timme reserveras också några platser för personer som kommer utan tidsbokning. Lördagens och söndagens tider reserveras i förväg, till resten av veckan kan man boka tid på plats och ställe. Förhandsanmälan görs på adressen www.siuntionseurakunta.fi/aikuisille/olohuone.
Hela och rena kläder, skor, textilier, böcker, cd-skivor, leksaker och inredningsprylar kan föras till Capella, Flemingsvägen 2, fredagen den 9 oktober mellan 9 och 15 och klockan 18.30-19.30. Under lördag och söndag kan man både föra och hämta varor. Under veckan är återvinningen öppen mellan klockan 17 och 19. Nya varor tas emot fram till fredagen den 16 oktober. Lördagen den 17 oktober är Capella öppet mellan 8 och 13 och mellan 14 och 18.
Återvinningsjippot är det tionde som ordnas i Sjundeå. De två senaste har inhiberats på grund av coronaläget. Jippot ordnas helt med frivilliga krafter, i samarbete med Sjundeå finska församling.