Nytt avtal kan nu knytas mellan Raseborg och Ekenäs centrumförening

Nu har Raseborgs stad och Ekenäs centrumförening rott i land ett samarbetsavtal Stadsstyrelsen godkände avtalet i går (17.1). Avtalet gäller för åren 2022–2024.

De evenemang som Ekenäs centrumförening enligt det nya samarbetsavtalet med Raseborgs stad förbinder sig att arrangera, ska ordnas i Ekenäs centrum.
18.01.2022 13:00
Raseborgs stadsstyrelse har godkänt ett nytt samarbetsavtal mellan staden och Ekenäs centrumförening. På styrelsemötet innan jul remitterades ärendet och i måndags kunde det justerade avtalsförslaget godkännas.
Avtalet garanterar föreningen ett understöd på maximalt 5 000 euro per år, fördelat på två evenemang årligen. Den sammanlagda stödsumman för hela avtalsperioden 2022–2024 blir således 15 000 euro. Stödet betalas som en ersättning för arrangerandet av Ekenäsdagen med program och för julgatans öppnande. Om evenemangen inte ordnas betalas ingen ersättning.
Föreningen förbinder sig genom avtalet bland annat till att upprätthålla fem reklampelare i Ekenäs. Två reklampelare finns på Kungsgatan, en i Stallörsparken, en vid Norra Strandgatan och en vid resecentret, samt den så kallade restaurangtavlan i Stallörsparken. Staden har rätt till en avgiftsfri sida i en av reklampelarna för sin egen reklam.

ANDRA LÄSER