Knights vann med tio mål

FBC Raseborg Knights tog en viktig bortaseger i herrinnebandyns division 2 på lördagen. Tiikerit Akatemia blev besegrat med 5–15.

Starkt jobbat. Bland annat André Artzén gjorde mål när Knights vann med 15–5.
Efter en tung höstomgång, är Knights nu på gång. På lördagen kom den tredje raka seger och dessutom en stor sådan.
När slutsummern gick hade Knights besegrat tabellsexan Tiikerit Akatemia med 5–15. Någonting som betyder att höstens jobbiga resultat känns allt mer avlägsna.
– Ändå vet jag inte om vi på det sättet har ändrat på någonting. Kanske blev det för mycket i höstas, vi tränade ofta och hårt. Pausen kom tydligen lägligt och sedan har William Johnson hämtat ett lugn till försvaret säger tränaren Niklas Malm.
Men matchen började inte speciellt bra för gästerna. Efter 17 minuter låg laget under med 3–0, men kort innan paus reducerade Jens Sundqvist.
Ett viktigt mål inför den andra perioden, där utdelningen sedan verkligen inte gick av för hackor. Klockan stannade på 30.94 när Tobias Björklund slog in en boll som betydde 3–4. Innan det hade André Artzen och Roni Saarinen i rask takt kvitterat matchen.
– Det var en dålig första period och vi kom inte i gång. Sedan hade vi en bra sekvens i andra, där vi gjorde snabba mål, säger Malm.
Hemmalaget svarade med att gå upp i ledning en sista gång, men Knights släppte det inte längre än så.
När den sista perioden började ledde gästerna med 4–8, efter två mål av Artzén, en fullträff av Sundqvist och ytterligare ett mål av André Ingman.
– Det svänger snabbt och målen vi gjorde innan paus var viktiga, säger Malm.

Favorit i repris

Knights vann alltså den andra perioden med 1–7, men trots det var man inte sämre under de avslutande 20 minuterna.
Med tio minuter kvar var ledningen upp i 5–11 och under de tre avslutande hittade ytterligare fyra bollar nätmaskorna. Knights vann alltså med 5–15 och noterades bland annat för tre tremålsskyttar. De var Tobias Björklund, André Artzén och André Ingman.
Den förstnämnda spelade dessutom fram till två mål.
– Vi mötte ett ung lag som försökte pressa. Dock klarade killarna av att spela sig ur det och kombinerat med våra fullträffar, blev det mentalt tungt för Tiikerit, säger Niklas Malm.
För ett formstarkt Knights på nionde plats, fortsätter serien på fredag. Då med en hemmamatch mot seriens nästbästa lag, SB Vantaa.

Tiikerit Akatemia-FBC Raseborg 5–15 (3–1, 1–7, 1–7)

FBC Raseborg: Tobias Björklund 3+2, André Artzén 3+1, André Ingman 3+0, Roni Saarinen 2+1, William Johnsson 0+3, Henrik Himmelroos 0+3, Jens Sundqvist 2+0, Rasmus Lagerström 1+0, Toni Ehrnrooth 0+1, Patrick Juntunen 0+1, Valtteri Lång 0+1
ANDRA LÄSER