BK-46 väljer att avvakta med egen hallsatsning i Karis – ”Men behoven finns kvar”

BK-46:s planer att med gemensamma krafter med staden få en allaktivitetshall till Karis är litet i viloläge just nu. I stället kan man tänka sig en satsning på den nuvarande idrottshallen, det senaste tillskottet där är nya digitala reklamtavlor. ”Vi vill att publiken skall bjudas på upplevelser”, säger man från BK.

Jarkko Maikkula (i mitten) installerade nya digitala reklamskärmar i Karishallen på tisdagen. BK:s marknadsföringschef Björn Siggberg (t.v.) och ordförande Roger Roos (t.h.) är nöjda med den nya satsningen.
Thomas Sundströmthomas.sundstrom@vastranyland.fi
03.01.2023 15:52 UPPDATERAD 08.01.2023 16:35
Det var våren 2021 BK-46 handboll presenterade sin vision om en ny allaktivitetshall till Karis. Hallen Raseborgs arena skulle i så fall placeras invid idrottshallen på området där ishockeyrinken finns.
Kostnaderna skulle ha rört sig kring fem miljoner euro. Tanken var att man skulle bilda en stiftelse på samma sätt som den som finns för kulturcentret Nya Fokus några kvarter därifrån och i den bästa av världar skulle den nya hallen ha stått klar hösten 2024.
Men nu står man i en annorlunda situation. I bakgrunden finns renoveringen av Katarinaskolan där det kan byggas en ny gymnastiksal tillräckligt stor för att spela handboll i.

ANDRA LÄSER