Stormen orsakade över 200 utryckningar - här är uppdragen som sysselsatte räddningsverket

Under torsdagen ryckte räddningsverket i västra Nyland ut över 200 gånger på grund av skador som orsakats av stormen Aila. De flesta utryckningarna gick till i Esbo och Raseborg.

Det första uppdraget som orsakades av stormen var en utryckning till Gunnarsstranden Hangö på torsdagsmorgonen, det sista var i Esbo vid halv elva-tiden på kvällen.
Största delen av uppdragen gällde röjning av omkullfallna träd. Räddningsverket meddelar att de frivilliga brandkårerna spelade en central roll vid röjningsarbetet. Stormen orsakade inga personskador.
På fredagsmorgonen fortsatte det stormrelaterade arbetet med en utryckning till Asgårdsvägen i Ingå och enstaka andra uppdrag under dagen.
Till räddningsverkets och de frivilliga brandkårernas ansvar hör uppdrag som hotar människor eller egendom. En sådan är om ett stort träd hotar att falla eller har fallit över ett hus eller en väg. I röjningsarbetet deltar också representanter från elbolagen och kommunerna.
Regionalt fördelade sig uppgifterna på västra Nylands Räddningsverks område så här: Esbo 60, Raseborg 44, Lojo 37, Kyrkslätt 29, Vichtis 21, Hangö 12, Ingå 9 Högfors 8, Sjundeå 4 och Grankulla 2.

ANDRA LÄSER