Ekenäs tennisklubbs nya ordförande Fredrik Westerholm återvände till styrelsen efter trettio år – ”Kändes som ett bra steg”

Ekenäs tennisklubb har en ny ordförande då Fredrik Westerholm tar över efter Inger Holmberg. För Westerholm handlar det samtidigt om en återkomst. ”Jag satt i föreningens styrelse under några år på 1990-talet”, säger han.

Fredrik Westerholm är ny ordförande för ETK.
Thomas Sundströmthomas.sundstrom@vastranyland.fi
18.05.2023 05:27 UPPDATERAD 19.05.2023 21:31
Fredrik Westerholm, till vardags vd för Ekenäs sparbank, har en gedigen idrottsbakgrund, inte minst inom fotboll som spelare, juniortränare och domare. Nu är han alltså dessutom nyvald ordförande för Ekenäs tennisklubb.
– Jag fick frågan och hade förstått att man haft svårt att hitta en ny ordförande så det kändes som ett bra steg. Dessutom hade min egen situation ändrat eftersom jag inte behöver pendla mera, utan jobbar i Ekenäs. Arbetet kräver förstås sitt, men det finns ändå litet mera tid, säger Westerholm.
– Samtidigt är det roligt att jag ju satt i ETK:s styrelse två år under tidigt 1990-tal. Inte visste jag kanske riktigt då vad jag begav mig in i, men det var lärorikt. Och faktum är att flera av dem som då figurerade i sammanhangen är med nu också, säger han.

ANDRA LÄSER