Krister Holmberg och Niklas Hyvärinen segrade på hemmaplan

Raseborgs Skyttar ordnade i slutet av maj Ingå Grand Prix på rörligt mål. Hemmaskyttarna var på hugget i tävlingarna som också samlade internationella tävlande från Sverige, Norge och Estland.

Niklas Hyvärinen höll sig framme på hemmaplan.
På normalloppet på 10 meter var Krister Holmberg och Niklas Hyvärinen etta och tvåa i grundserien med resultaten 578 och 575 poäng. Med dessa resultat gick de alltså vidare till medaljmatcherna. I medaljmatcherna nådde Hyvärinen fram till segern efter att han först vunnit över Aaro Vuorimaa i semifinalen och sedan Heikki Lähdekorpi i finalen. Holmberg slutade på en fjärde plats. På blandloppet segrade Vuorimaa, detta efter omskjutning mot Holmberg. Båda sköt 381 poäng i grundserien, i omskjutningen sköt sedan Vuorimaa två tior, medan Holmberg hade en tia och en nia. Hyvärinen var tredje i denna tävling med 380 poäng.

Holmberg segrade på 50 meter

På 50 meter sköt man i samma discipliner. På normalloppet var Holmberg etta med 589 poäng, andra i denna tävling var Jesper Nyberg från Sverige med 586 poäng. Hyvärinen var nu femte med 577 poäng. På blandloppet var Aaro Vuorimaa bäst med 390 poäng, Vuorimaa var en poäng bättre än Nyberg på andra plats. Krister Holmberg var nu fjärde med 386 poäng, Kristers kusin Henrik Holmberg var femte med 375 poäng och Hyvärinen åttonde med 370 poäng. Junioren William Wilkman knep två andra platser i klassen för under 20 åringar under tävlingshelgen.

Hyvärinen grävde guld i Tyskland

Niklas Hyvärinen hann innan maj tog slut till Walldorf i Tyskland på tävlingar. Där knep han en seger. Hyvärinens seger kom på normalloppet på 50 meter när han sköt 585 poäng, landsmannen Aaro Vuorimaa distanserade Hyvärinen med en poäng. I de andra tävlingarna kom Hyvärinen inte sedan upp på prispallen när han inte riktigt kom upp till sin bästa nivå, placeringarna var endera fyra eller femma i de tre andra tävlingarna.
ANDRA LÄSER